Inspired Slope-side Design

Architects Peter Pichler and Pavol Mikolaycha have vision. They took a piece of land at 2,000m in the Italian Alps and decided to do something different. The Obereggen Mountain Hut appears to grow out of the hill.

Set next to the Oberholz cable station, the hut is a modern take on the classic Stube. Those structures dot mountain ranges in Europe and get the name from the living room or parlour … the heated part of a traditional farmhouse.

The Obereggen Mountain Hut is houses a restaurant and is split into three main sections. Each window on the end faces a different mountain. The building is entirely wood. Spruce was used for the structure and interior, larch for the facade, and oak for the furniture. A sunken design ensures ensures fabulous views. We applaud the ingenuity and year round utility.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *